Prezentare

Prezentare

Horgesti este unul dintre cele mai importante lacuri cu exemplare de crap mare din Romania. De forma dreptunghiulara, cu o lungime de aproximativ 900m si o latime de pana la 350m in anumite zone, lacul are o suprafata totala de 54,7ha si adancimi de pana la 2,5m. Format in 1982 prin indiguirea unui mic curs de apa, lacul Horgesti este la origine un bazin piscicol si, ca atare, fundul lacului este neted si uniform, fara structuri si fara agatatura.

 

Populatia de crap mare de la Horgesti este reprezentata de aproximativ 250 de exemplare de minim 10kg. Crapii cu greutati de 15-16kg se prind cu regularitate. Lacul este bogat in hrana naturala pentru crap, ceea ce asigura o crestere permanenta a pestilor. Trofeele lacului sunt crapii de peste 20kg, cei mai mari crapi inregistrati pana acum - intre care celebrul "Bucovineanul" - ajungand la aproximativ 22kg. 

 

Pentru pescarii in sistem Catch & Release, standurile de pescuit sunt amplasate pe malul de vest, intr-o zona cu acces direct din sosea. Zona este ingradita si pazita non-stop, oferind siguranta pescarilor. Vadurile sunt comode si bine delimitate, cu distante mari intre ele, in asa fel incat pescarii sa nu se incomodeze reciproc. Toate locurile de pescuit sunt echilibrate, fiecare dintre ele poate da rezultate excelente.

 

Facilitati: dusuri si toalete ecologice, locuri amenajate pentru a pregati mancarea, instalatie frigorifica in care pescarii isi pot pastra alimentele sau bautura. 

 

Numarul total al standurilor disponibile pentru pescuitul in sistem Catch & Release este de 15 (cincisprezece). Va rugam sa ne contactati pentru rezervari.