Regulament

Regulament

(1) La pescuitul in sistem Catch & Release, pescarii sunt obligati sa foloseasca echipamentul standard de crap - lansete de 3,60-3,90m, saltea de receptie de dimensiuni mari, spray dezinfectant, minciog cu deschiderea de minim 1m, monturi cu un singur carlig care permit eliberarea plumbului in cazul in care linia principala se rupe, cort pentru pescuitul la crap etc. Pe fiecare stand, se pot folosi maxim patru lansete de pescuit, plus lansete pentru marcaj si nadire, daca sunt necesare. 


(2) La pescuitul cu retinerea pestelui, se pot retine exemplare de caras, salau, stiuca si somn in cantitati nelimitate. Se pot retine exemplare de crap si cosas (ten) in greutate de maxim 5kg. Contravaloarea crapului si cosasului se achita la sediul firmei, unde sunt afisate preturile. Exemplarele de crap si cosas care depasesc 5kg, ca si exemplarele de somn care depasesc 10kg, se vor elibera imediat. Pescuitul si nadirea se vor face doar de pe mal. Nu este permis pescuitul din barca. Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege.


(3) La pescuitul in sistem Catch & Release, se pescuieste exclusiv cu momeala pe firul de par. Momelile si nadele acceptate sunt boiliesurile fierte si solubile, peletele, alunele si semintele preparate. Nu este permisa folosirea momelilor vii, nici a semintelor uscate, nepreparate. De retinut: este interzisa folosirea sacilor de pastrare a pestelui, cu exceptia cazurilor speciale in care pestii nu pot fi fotografiati la momentul capturarii, dar numai pe baza aprobarii primite din partea administratiei. Toate capturile trebuie eliberate in cel mai scurt timp.

 

(4) Dorim sa oferim tuturor clientilor nostri o experienta cat mai agreabila. Pescarii sunt obligati sa aiba un comportament discret si civilizat. Standurile de pescuit vor fi pastrate in permanenta curatenie. Este interzis sa se faca focul pe pamant. Nu este permisa taierea vegetatiei din jurul standului (stuf, arbori).  Pentru protectia pestelui, ne rezervam dreptul de a nu accepta pescari fara echipament corespunzator. Pescarii aflati in stare de ebrietate - care nu pot pescui si mai ales nu pot manevra pestele in conditii de siguranta - sau care incalca regulile de buna conduita vor fi opriti din a continua partida, fara returnarea taxei.